Geld lenen kost geld
Vergelijk en kies: 1 leningen voor jou

Informatie over kredietverstrekkers

Santander.nl - Santander Consumer Finance S.A.

Adres: Vliegend Hertlaan 77, 3526, KT Utrecht, Nederland

Telefoon: 030 63 88 100

E-mail: klantenservice@santander.nl

Max. jaarlijks kostenpercentage (APR): 14%

Looptijd: 1 jaar - 10 jaar

Leeftijd: 18 tot 75

Voorbeeld: Kredietbedrag 2500 €, termijn 72 maanden, rente bedrag 870.21 €, totaal bedrag: 3370.21 €, JKP 10.90%.

Doorlopend krediet

Doorlopend krediet is een type lening waarbij de kredietnemer continu over een bepaald kredietbedrag kan beschikken, zonder dat het noodzakelijk is om steeds opnieuw een nieuwe lening aan te vragen. Het bedrag dat u kunt opnemen, hangt af van uw financiële situatie en de afspraken die u maakt met uw kredietverstrekker. Het is belangrijk om te weten dat u alleen geld opneemt wanneer u dat nodig heeft en daarvoor rente betaalt.

Een doorlopend krediet kan handig zijn als u regelmatig kleinere bedragen nodig heeft en niet wilt worden geconfronteerd met verrassende kosten. Bijvoorbeeld als u een nieuwe wasmachine nodig heeft, of als u plotseling moet betalen voor een noodzakelijke reparatie aan uw auto. In plaats van een nieuwe lening aan te vragen, kunt u gewoon uw bestaande krediet gebruiken.

Bij het kiezen van een doorlopend krediet is het belangrijk om de rente en de voorwaarden goed te vergelijken. Sommige kredietverstrekkers bieden bijvoorbeeld een rentevaste periode aan, waardoor u weet wat u precies moet terugbetalen. Andere kredietverstrekkers hebben geen vaste rentevoorwaarden en kunnen de rente in de tijd veranderen.

Het is belangrijk om verantwoord te lenen en ervoor te zorgen dat u uw lening op tijd kunt terugbetalen. Als u niet op tijd terugbetaalt, kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht en kan uw kredietwaardigheid worden aangetast. Zorg er daarom voor dat u zich van tevoren goed inleest over de voorwaarden en de mogelijkheden en dat u altijd verantwoord leent.

In het kort biedt een doorlopend krediet u de flexibiliteit om op elk moment geld op te nemen wanneer u dat nodig heeft. Het is echter belangrijk om verantwoord te lenen en te zorgen dat u op tijd terugbetaalt, zodat u niet geconfronteerd wordt met extra kosten of een verminderde kredietwaardigheid.

Vereisten voor leners

Om in aanmerking te komen voor een doorlopend krediet, moeten leners aan bepaalde eisen voldoen. Hieronder staan de vereisten die door de meeste aanbieders gehanteerd worden:

  • Nederlandse nationaliteit of verblijfsvergunning.
  • Regelmatig inkomen uit werk, uitkering of pensioen.
  • Minimale leeftijd van 21 jaar.
  • Geen negatieve BKR-registratie.

Als u aan deze eisen voldoet, kunt u een aanvraag indienen bij een aanbieder van doorlopend krediet. Houd er rekening mee dat aanbieders elkaar kunnen verschillen in hun vereisten en de rente die zij aanbieden. Het is daarom belangrijk om vergelijkingen te maken en de aanbieder te kiezen die het beste bij u past.

Lenen verantwoordelijk

Houd bij het nemen van een doorlopend krediet altijd rekening met uw financiële situatie en zorg dat u verantwoord leent. Bovendien moet u ervoor zorgen dat u de lening op tijd terugbetaalt, omdat anders extra kosten en rente kunnen ontstaan. Kijk daarom goed naar de voorwaarden en de mogelijkheden voor het terugbetalen van het krediet, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Jaarlijks kostenpercentage (Annual Percentage Rate APR)

Het JKP (jaarlijks kostenpercentage) is een totaal kostenplaatje van de lening per jaar, uitgedrukt in het percentage van het geleende bedrag. Het JKP bestaat uit twee delen: een deel kosten voor de aflossing en rente die je jaarlijks betaalt en een deel kosten die je maakt om de lening af te sluiten en overige kosten.  Oftwel de totale kosten die de lening je kost op jaarbasis.

Max. jaarlijks kostenpercentage (APR): 10%. Looptijd: vanaf 62 dagen tot 10 jaar. Voorbeeld: kredietbedrag 2500 €, termijn 72 maanden, rente bedrag 796.00 €, totaal bedrag: 3296.00 €, JKP (APR) 10%.

Geldsnellenen.nl is geen kredietverstrekker, een financieel adviseur of enig ander soort financiële instelling. Wij vergelijken Financiële producten en services om de consument te helpen tijd en geld te besparen.